Jezelf coachen, welkom op de website!

Jezelf coachen met ikcoachmezelf.nl. In dit bericht kan je lezen wat het doel is van deze website en wat je kunt verwachten van de inhoud. Op de een of andere manier ben je hier terecht gekomen, vanuit je interesse om (je)zelf te coachen. Dan heb je stap 1 al gehad, goed bezig! Welkom op deze site. Jezelf coachen begint hier!

jezelf coachen

De bedoeling

Deze website is bedoeld om jou de handvatten te geven die je nodig hebt in je zoektocht of uitdaging in het leven. Wil jij wat onderhoud aan jezelf verrichten, je blik verruimen of heb je een probleem waarin je maar blijft hangen? Geen zin, geld of tijd voor een afspraak met een professional coach? Of aan het oriënteren in het coachen van andere mensen?

Dan ben je hier op de juiste plek! We zijn allemaal wel op zoek naar iets, om onszelf naar een hoger plan te tillen. Of je nou te zwaar bent, te veel hooi op je vork hebt of niet verder komt in je loopbaan van het werk of het leven. Er is niets geks aan het werken aan jezelf. Zelfs of juist als je alles al hebt en er niets is om je zorgen over te maken, kan dat reden genoeg zijn om eens te kijken waar je staat en waar je naartoe wilt.

Wat wij bieden

Op ikcoachmezelf.nl bieden wij gratis artikelen die als inspiratie, motivatie of aansporing ingezet kunnen worden bij het coachen van jezelf. Daarbij plaatsen wij wanneer van toepassing ook handige links naar e-books of (online) cursussen om verder het onderwerp in te duiken als je dat wilt. Wij blijven deze website updaten, zodat je steeds weer nieuwe mogelijkheden vindt om jezelf te coachen naar een beter/fijner/stabieler/gelukkiger leven.

Jezelf coachen met deze categorieën

Deze website is onderverdeeld in 5 categorieën:

De namen spreken redelijk voor zich, zodat je steeds makkelijk kunt vinden wat je zoekt. In onze nieuwsbrief die we eens per maand versturen, lees je de nieuwste artikelen uit alle categorieën tegelijk. Inschrijven kan rechts bovenaan deze pagina, of voor mobiel onder dit artikel.

Pas op voor valkuilen!

Er zijn een paar punten die genoemd moeten worden voordat je je zoektocht of uitdaging begint:

  • Ga niet te overhaast te werk. Trek niet te snel conclusies maar denk dingen door voordat je je hele leven overhoop gooit. Zorg dat je basisbehoeften niet in gevaar komen tijdens een overstap of verandering.
  • Aan de andere kant: Wees niet bang om stappen te zetten als je iets goed doordacht hebt en er vierkant achter staat. De stap naar verandering kan eng zijn, maar als je er eenmaal doorheen bent is de andere kant een stuk zonniger. Als je toch twijfelt, neem contact op met een vriend(in) of coach om je plan eens door te spreken. Als je iets uitlegt dan maakt dat ook vaak een hoop dingen helderder.
  • Probeer je doel te halen met kleine veranderingen die je vol kan houden.
  • Mocht dat niet mogelijk zijn: snij grote veranderingen in stukken, om het behapbaar te maken.
  • Hou vol en zet door! Geef niet op. Als je jezelf steeds eraan herinnert dat je het kan en gewoon gaat doen, dan lukt het ook. Als je steeds tegen jezelf zegt dat het toch niets wordt, dan wordt het ook niets. Blijf dus positief!
  • Als je gedachten hebt die kunnen leiden tot zelfmoord, zoek dan via je huisarts professionele hulp. Daar is niets geks aan en je zal niet als gek behandeld worden. Bel NU meteen om uitstellen te voorkomen. Als je niet durft, laat een vriend/vriendin/familielid voor je bellen. Ook niets geks aan. Geloof me, je zal me dankbaar zijn als je NU belt. Ook als je toch een klein beetje twijfelt.
  • Ook bij lichamelijke klachten of somberheid wat je ernstig belemmert in je dagelijkse taken, bel je dokter. Je betaalt niet voor niets zoveel voor je ziektekostenverzekering. 😉

Nogmaals welkom op onze website, wij wensen je veel inspiratie en plezier toe tijdens dit werken aan jezelf! Gefeliciteerd met deze eerste stap.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *