Het eiwitdieet, eindelijk een makkelijk dieet!

Zoals bekend is het eiwitdieet een van de bekendste en best werkende methodes om af te vallen. Door het eten van alleen de juiste voeding en producten zorg je dat je lichaam in de vetverbranding modus (ketose) komt en hierdoor val je snel en op een gezonde wijze af, zonder weinig te eten en zonder dat hard sporten nodig is. Dat klinkt natuurlijk heel gemakkelijk, maar hoe werkt zo’n eiwitdieet? Is het echt een makkelijk dieet?

Ketose

Als iemands dieet verandert van hoog-glykemische (=koolhydraatrijke) voeding naar een koolhydraatarm dieet dat niet voldoende koolhydraten levert om de glycogeenvoorraden aan te vullen, doorloopt het lichaam een aantal fases om in ketose te raken. Tijdens de eerste fasen van dit proces verbrandt het volwassen brein geen ketonen; het brein maakt echter direct gebruik van dit belangrijke substraat voor de synthese van lipiden in de hersenen. Na ongeveer 48 uur van dit proces begint het brein ketonen, afkomstig van lichaamsvet, te verbranden om meer direct gebruik te kunnen maken van de energie van de vetvoorraden, om de resterende glucosereserves alleen te gebruiken voor absolute noodzaak, en zo de uitputting van de eiwitvoorraden in de spieren te voorkomen. Bron

Kortom: Ketose is een staat van het lichaam waarin het overtollig vet verbrandt! Hoe kom je in die staat dan?

Het koolhydraatarm dieet

De American Academy of Family Physicians geeft de volgende definitie van koolhydraatarm dieet:

Koolhydraatarme diëten beperken de calorische inname door het verminderen van de consumptie van koolhydraten tot 20 tot 60 g per dag (meestal minder dan 20 procent van de dagelijkse calorische inname). De consumptie van proteïnen en vetten wordt verhoogd om gedeeltelijk te compenseren voor de calorieën die oorspronkelijk van koolhydraten afkomstig waren.

Met andere woorden; je eet veel minder koolhydraten en meer eiwitten.

Wat zijn koolhydraten?

Suikers, zetmeel en vezels zijn vormen van koolhydraten in onze voeding. Het zit dus niet alleen in graanproducten zoals pasta, rijst en brood, maar ook in suiker, aardappels (zetmeel) en dus de producten waar dit allemaal in verwerkt zit. De koolhydraten zorgen voor snelle energie die in de vorm van glucose in je lichaam snel opgenomen kan worden om te gebruiken, maar ook om opgeslagen te worden. Dat laatste is vaak een probleem, omdat de reserves niet gebruikt worden bij zware inspanningen.

Het eiwitdieet.

In dit dieet zorg je er dus voor dat je de koolhydraten zoveel mogelijk vermijdt en dit aanvult met eiwitten voor de opbouw van je spieren. De resultaten zijn vaak ongelooflijk. 3 tot 6 kilo per week eraf is hierbij vrij gebruikelijk. En dat zonder sporten! Daarom wordt het ook wel een lui dieet genoemd. Wij raden dan wel aan om meteen van de gelegenheid gebruik te maken en het extra te boosten met wat krachttraining, zodat je als je afgevallen bent ook lekker veel met je lichaam kan doen!

Hoe volg je het eiwitrijk dieet en wat is de valkuil?

Zoals gezegd is het belangrijkste het weglaten van koolhydraten en dit aan te vullen met eiwitrijke producten. De simpelheid maakt het een makkelijk dieet. Je kan dit natuurlijk zelf doen, door zelf uit te zoeken wat je wel kan eten binnen dit dieet en dat klaar te maken. De ervaring leert ons wel dat dit vrij lastig vol te houden is, als je ook nog gewoon tijd wilt hebben voor je dagelijks leven. Het klaarmaken van vervangers voor je gemakkelijke ontbijt en lunch zonder koolhydraten blijkt een groot struikelblok en zorgt ervoor dat veel mensen terugvallen op hun broodje chocopasta. Dat is makkelijk te maken en lekker snel weg te werken. Er zijn gelukkig ook oplossingen waarbij het je zelf niet zoveel moeite kost en je begeleid wordt in je stap naar een beter figuur, zonder dat iemand je steeds op de vingers kijkt of je het wel “goed” doet. Het hoeft ook niet vies te zijn en lekkere snacks hoeven niet te verdwijnen.

Een makkelijk dieet: het vitadis slanker leven plan.

Het vitadis slanker leven plan is in essentie het bovenstaande, maar dan zonder de moeite die het kost. Vandaar de makkelijke manier. Alles wordt bij wijze van spreken voorgekauwd. 😉

Een mooi product van hun is het fase 1 startplan. Dit is een soort kickstart plan voor 10 dagen, waarbij je alleen het avondeten zelf hoeft te maken (zoals normaal) en verder alles voorgekauwd krijgt. En dan geen astronauten-voer, maar lekkere dingen! Het is te bestellen met en zonder gluten (granen).

Wat krijg je allemaal bij dat plan?snacks

 • Ontbijt
 • Lunch
 • Snacks
 • Toetjes
 • Shakes
 • 223 lekkere en gezonde afslankrecepten (ebook)
 • Dieet centimeter meetlinteiwitdieet
 • De VITADIS Vital Fast capsules (Ondersteuning van vet-, en koolhydraatmetabolisme en glucoseniveau)
 • E-Book Slanker leven
 • Shakebeker
 • NIEUW: VITADIS Recepten app (Android & Apple)
 • Uitgebreide Vitadis E-Coaching, Coaching per email
 • Afvallen één nul één, tips en trucs voor gewichtsverlies
 • De VITADIS richtlijnen kaart
 • VITADIS Gezondheidsmeter (online afslank account voor klanten)
 • Optioneel: De VITADIS activity tracker. (Koppeling met oa. Medisana Vifit)
 • Niet goed geld terug garantie

Zo, dat is duur zeker?

Nou, niet echt. Het pakket kost op dit moment 87 euro. Dat is dus 8,70 per dag om moeiteloos een kickstart te maken richting een gezond gewicht. En dat in plaats van het eten wat je normaal zou kopen voor je ontbijt, lunch en snacks. In werkelijkheid kost het dus weinig extra bovenop je normaal aan boodschappen zou doen.

Na deze 10 dagen heb je de e-books om er nog verder mee te gaan op eigen kracht. De meeste mensen vallen 3 kg af in de eerste week, waarna ze overgaan op 2 kg per week minder gewicht om mee te slepen.

Na aanschaf van 1 van de pakketten wordt het pakket dezelfde dag nog voor je ingepakt en verzonden door hun “inhouse fulfilment center”. Voor 18u besteld is grote kans dat je morgen het pakket binnen hebt en kan beginnen! Simpeler kan niet.

Ook word je direct doorgezonden naar je eigen account waar je al het digitale materiaal (receptengidsen etc.) in kunt zien en downloaden.

Enkele ervaringen van gebruikers:

khalid21

marleen

vera

ron

Lees meer over het vitadis slanker leven plan:

makkelijk dieet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *